Viltwerk Jolien Dop

Over mij

Vanaf het moment dat ik met het vilten in aanraking kwam, ben ik er gaandeweg gehecht aan geraakt. Het is zo'n wonderschone techniek! Soms frustrerend wanneer de wol niet 'doet' wat je wil, maar wanneer je uiteindelijk tot het resultaat komt waar je op had gehoopt, of liever nog: waar je eigenlijk niet meer op had gerekend: dan klopt alles even.

De stijl die ik gaandeweg ontwikkeld heb, en hoop door te blijven ontwikkelen, zou je naast 'romantisch' ook als 'ouderwets' kunnen omschrijven, met rozen en diepe dopjes die de boventoon voeren. Ook zal ik altijd een zekere eenvoud nastreven, om zo de -volgens mij althans- best mogelijke balans te vinden tussen schoonheid en draagbaarheid. De jaren '20 pothoed is dan ook mijn favoriet: voor mij hét snijpunt tussen eenvoud en elegantie.

Inspiratie is een onvoorspelbaar iets. Maar over het algemeen kom ik tot de grootste rust en daarmee beste ideeën tijdens lange wandelingen door de prachtige bossen van de Veluwezoom. Naast deze wandelingen geniet ik graag van muziek. Een mooi muziekstuk kan aanvoelen als een veilige cocon, maar ook als een open zenuw. Voor mij is er geen snellere weg naar welke emotie dan ook dan via muziek. Bos en muziek: tezamen zorgen zij voor een gevoel en sfeer die ik -vermengd met een flinke scheut Charleston-nostalgie- probeer door te laten klinken in mijn werk.